Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola • 2624, Szokolya, Lévai u. 5. • Tel.: 06 (27) 585-530Kedves Látogató !


Tisztelettel és szeretettel köszöntök Mindenkit iskolánk megújult honlapján.
Az új felület elindításával szeretnénk nagyobb betekintést nyújtani mindennapi életünkbe, tevékenységünkbe. Tesszük ezt azért, hogy az, aki ellátogat az oldalra böngészés közben képet kapjon arról, milyen munka folyik itt, e kicsi, de annál lelkesebb „élni akaró” iskola falai között.

„Az álmok egy tanítóval kezdődnek, aki hisz benned, aki noszogat, ösztökél és fölsegít a következő lépcsőfokra, miközben meg-megbökdös egy hegyes pálcával, melyet úgy hívnak: igazság.”
( D.Rather )


Mi a célunk, feladatunk ?
Elsősorban példamutatással tanítani, az alapkészségeket megszilárdítani, hogy gyermekeink bárhova kerülve is becsülettel megállják helyüket. Igyekszünk folyamatosan segítő kezet nyújtani a konfliktusok megoldásához.
Szeretnénk ha…

  • diákjaink megtanulnák, hogyan igazodjanak el e felgyorsult világban
  • képesek lennének megkülönböztetni a jót a rossztól
  • az alapvető etikai normák és illemszabályok tiszteletben tartásával, amíg csak lehet, gondtalanok maradhatnának
  • a szülőkkel összefogva, közösen dolgoznánk gyermekeinkért.
Kérem a tisztelt látogatót, hogy ismerje meg intézményünket, s kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk új honlapunkon keresztül, s ha felkeltettük érdeklődését arra bíztatom, látogasson el hozzánk személyesen is.

Szádoczkiné Tőtös Tünde
igazgatóIskolánk története

Iskolánk,- mely sorrendben a negyedik, amit a falu építtetett - 1977 szeptemberében nyitotta meg kapuját.
A 70-es évek elején a településen a tanítás három különböző helyszínen zajlott, s a tanulólétszám is jóval 200 fő felett volt. A Fő utcai épület már elavultnak és kicsinek bizonyult, ezért nagy igény volt egy új iskolaépületre. A tervek megvalósítására 1974-ben nyílt lehetőség, elkezdődött az építkezés. A falu összefogásának eredményeként az épület alapozása társadalmi munkával készült el, ezzel is hozzájárulva, hogy az új iskola modern otthona lehessen a tudomány világának.
A tágas épület elosztása a mai napig érvényben van, alsó szinten az 1-4 osztály, a felső szinten az 5-8 osztály tantermei kaptak helyet, ahol szaktantermi rendszerű oktatás folyik. Az épület birtokba vétele után igényként jelentkezett egy korszerű konyha megépítése. Erre nem kellett sokat várni, 1986-ban létesítményünk kiegészült egy háromszáz adagos főzőkonyhával és egy tágas ebédlővel.
A nagy beruházások mellett az iskola környezete folyamatosan szépült, gazdagodott, a kor igényeinek megfelelő játszóudvar épült a helyi termelőszövetkezet MÜFÉM üzemének segítségével.
A 80-as évek második felében - az intézmény átadása után 10 évvel - községünk az oktatás területének harmadik nagy beruházásba kezdett. Ennek eredményeképpen 1990-ben elkészült tornatermünk, amely összekapcsolódott a már meglévő épületegyüttessel.
Mindezek együttes megléte eredményezte azt, hogy a környék településeinek egyik legmodernebb, legjobban felszerelt intézményét mondhattuk magunkénak, mely nagy hatással volt az oktatás színvonalára, és lépést tartott a 90-es évek változásai kapcsán jelentkező elvárásokkal szemben.
1991-ben az iskola és a falu vezetősége döntése alapján emléktáblát helyeztünk el intézményünk falán megemlékezve későbbi névadónkról.
Iskolánk 1998-ban vette fel Cseh Péter nevét, tisztelegve ezzel a faluban végzett közel öt évtizedes tanítói munkássága előtt.


Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola © Minden jog fenntartva! 2014