Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola • 2624, Szokolya, Lévai u. 5. • Tel.: 06 (27) 585-530

2017-12-21 - Arany János nyomában

A közelmúltban lehetőségünk nyílt az Arany János évforduló kapcsán megtekintenünk az országjáró Arany-buszt. Barton Zsoltné az érdeklődő diákokat kísérte el Kismarosra, az interaktív kiállításra. Aki teheti, kövesse példájukat. Az érdeklődők a busz menetrendjét a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján megtekinthetik.

2017-12-21 - Karácsonyi műsor

Meghitt, kedves, szívhez szóló ünnepségnek lehettünk résztvevői a mai napon. Diákjaink a lelkes, fáradhatatlan felkészítő tanítók, tanárok segítségével mutatták meg, mi az advent és a karácsony üzenete. Meggyújtottuk a 4. adventi gyertyát a 2. osztályosok közreműködésével, az aprók bájos énekkara is fellépett, majd a színvonalas programot a negyedik osztályosok színjátéka követte. Igazgatónőnk Gyurkovics Tibor lélekhez szóló történetével kívánt valamennyiünknek áldott karácsonyi ünnepeket.

2017-12-11 - A második adventi gyertya

December 11-én, hétfőn advent második gyertyáját gyújtottuk meg az iskolai koszorún. Erre az alkalomra ismételten komolyan, szépen készült fel a második osztály. Bájos műsorukat most is szintetizátor és furulya kísérettel, közös énekléssel egészítették ki. A fényt megosztó adventi angyalka ebből az alkalomból pirosba öltözött.

2017-12-07 - Mikulás járt iskolánkban

2017-12-07 - Tanár-Diák mérkőzések

2017-10-26 - 40 éves jubileumi ünnepség

2017-10-26 - Iskolánk születésnapja

2017-10-20 - '56-os megemlékezés

A hagyományokat követve a 8. osztályosok készültek fel az 1956. október 23-áról való megemlékezésre. Látványos, színvonalas,megható műsort állított össze osztályfőnökük, Laufer Tamás.

2017-10-03 - Őszi papírgyűjtés

Pontos adatot még nem tudunk de elképzelhető, hogy az utóbbi évek egyik rekord mennyiségű papírgyűjtését sikerült megrendezni iskolánkban. Már alig várjuk, hogy megtudjuk, mennyi lesz a befolyó összeg, hiszen ezt tanulóinkra fordítja az iskola.

2017-04-25 - Fordított napunk volt :)

2017-03-29 - BAKANCSTÚRA

2017-03-17 - Beíratkozás

2017-03-17 - Tájékoztató

2017-02-24 - Hit- és erkölcstan tájékoztató

Tisztelt Szülők! Tájékoztatni szeretném Önöket a 20/2012. EMMI rendelet 182/A§(1) alapján a 2017/2018. tanévben 1. évfolyamos és a már tanulói jogviszonnyal rendelkező hit- és erkölcstan oktatásban érintett tanulók és szüleik tájékoztatásának időpontjáról. Időpont: 2017. március 09. ( csütörtök ) 16.30 óra Helye: Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola Szokolya, 2017. február 24. Szádoczkiné Tőtös Tünde intézményvezető

2017-02-13 - Farsangi bál 2017

Február 11. jeles nap volt, legalábbis az iskolánkban. Az autók sora jó hosszú, sok láb dobog a tornaterem felé. A diákok bemutatják jelmezüket, akinek nincs, az jegyet vesz. Gyorsan megtelik az étterem jelmezesekkel, hamarosan kezdetét veszi a felvonulás. Előtte azonban szép báli zenére bevonul a hercegi pár, Puskás Réka és Magyar Máté 8. osztályos tanulók töltötték be ezt a tisztet, elképesztően szépek voltak. Ezt a hetedikesek kreatív koreográfiájú nyitótánca követte, melyet Keszericze Kármen tanárnő tanított be. A jelmezesek felvonulása ezután következett. Idén is remek ötletekkel álltak elő a szülők és a gyerekek, Túró Rudi, emeletes torta, hercegnők és pillangók mellett a legötletesebbnek bizonyult Kovács Ábel, aki a kéményen fészkelő gólyát jelenítette meg. Kármen néni kis akrobatái is felléptek, nagy sikerük volt. A felvonulást követően zajlott le a tombolahúzás, remek ajándékok találtak gazdára, majd kezdődött az igazi "buli". Volt büfé, ahol a pizzától az üdítőig mindent lehetett kapni. Egy diákunk így jellemezte az eseményt: "Röviden jó volt. Hosszabban: Nagyon jó volt. Diszkó, zene, díszek, büfé, jelmezek, minden. Utána beköszöntött a "konfetti-vihar" diszkó égzengéssel. Nagyon jól megszervezték tanáraink ezt a farsangot, köszönjük nekik. (Csitneki Botond, Kovács Zoltán, Mekli Karina, Kardos Kincső, Laucsik Dominik)

2017-01-24 - A magyar kultúra napja

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük. Január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban írta meg Csekén a Himnuszt. Ennek emlékére a mi iskolánkban Pauliscsák Dalma és Dobó Réka ismertették a Himnusz keletkezését, történetét, beszéltek írójáról, Kölcsey Ferencről. Ezt követően az egész iskola közösen elmondta a Himnusz összes versszakát. A Himnusz Magyarország kincse, amelyet örökké őrizni fogunk, Kölcsey Ferenc nevére pedig mindig emlékezünk. - Stedra Flóra 7.o.

2017-01-11 - Karácsonyi műsor

2016-12-15 - Cipósdoboz akció - Mi ennyit gyűjtöttünk...

Idén a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából, Cipősdoboz akció volt ebben az iskolában is. Mindegyikünk lelkesen gyűjtötte a dobozokat, és sok-sok ajándékkal és szeretettel töltöttük meg azokat. Volt aki dobozt, volt aki ajándékot hozott. A tanárnénik és tanárbácsik, lelkesen csomagolták be az ajándékokat, szebbnél szebb csomagolópapírokba. Minden doboz ruhákat, játékokat, írószereket rejtett, hogy ezekkel tegyük a szegény gyerekek karácsonyát széppé és boldoggá. Összesen 77 dobozt sikerült összegyűjtenünk, ami egy nagyon szép szám. Mindenki hozzátett valami kis apróságot, s így az összes dobozban, benne van sok-sok szeretet az ajándékok mellett. Nagyon örülünk, hogy ilyen jól zárult ez a program idén is, most már biztos, hogy a mi karácsonyunk is sokkal szebb lesz. Farkas Berta 6.o.

2016-11-28 - Egészségnevelési hét 2016

Hétfő: Kerékpár verseny, délután világkörüli kerékpártúra előadás, Boros Balázs segítségével. Minden osztály húzott egy betűt melyből az EGÉSZSÉGES szó állt össze! Kedd: Rendőrök jöttek hozzánk az előadás témája : az internet veszélyei Szerda: a 4 tagú Dagda zenekar fantasztikus koncertjén bulizhattunk. Csütörtök: Rendőrök tartottak előadást a Drog, szeszes ital, cigaretta és az erőszak. Péntek: Tanár-Diák mérkőzés (zsinórlabda) amely a tanárok győzelmével zárult :), délután Merész Nóra gyógyszerész előadását láthattuk.

2016-06-23 - Idén is elballagtak végzős diákjaink

2016. június 18-án zajlott le iskolánkban a ballagás és az ünnepélyes tanévzáró. A hetedik osztályosok és kreatív anyukáik álomszépen feldíszítették az iskolát. A nyolcadikosok nevében Szirota Márk, Czapák Viktória és Gönczöl Vivien köszönt el, a hetedikesek útravalóját Puskás Réka és Cseresznye Nikoletta tolmácsolta. Ezt követően Floch Kira fuvolán, Lénárt Mátyás furulyán adott elő zeneműveket, majd vakációt váró versek következtek. Az igazgatónő tanévzáró értékelése után átadta az arra érdemes diákoknak a jutalmakat. A Börzsönyi Borostyán Vadásztársaság díját ebben a tanévben Ferincz Márk 8. osztályos tanuló, a Földtulajdonosi Közösség által alapított díjat pedig Cseresznye Nikoletta 7. osztályos diákunk kapta. Végül az énekkarosok műsorát hallhattuk, majd a Hacacáré csoport kis akrobatái kápráztattak el bennünket.

2016-06-23 - Fenntarthatósági hét

2016.04.20.-án az egész iskola közösen ment papírgyűjtésre .Minden évben, áprilisban van néhány nap, amikor az iskolások elmehetnek a faluba és háztól-házra járva összegyűjthetik a papírt. Az összegyűjtött mennyiségtől függően az iskola pénztámogatást kaphat. Idén több mint 4 tonnát sikerült leadnia az iskolának. Ezen a napon kicsik és nagyok is talicskával szaladgáltak az utcákon. Az alsósok nagyon szeretik ezt a néhány napot, amikor, osztálytársaikkal, barátaikkal együtt sétálgathatnak a faluban. Felsőben ez már egyre kevésbé népszerű, de ettől függetlenül mindenki rászán erre legalább egy délutánt. Annak viszont mindenki örül, hogy a pénzt, amit mindezért kapunk a gyereknapra fordítják majd ebben az évben is. Herodek Karolina

2016-04-18 - Költészet napja

2016-04-18 - DÖK nap 2016

Avagy Ismerjük meg Brazíliát 2016. 04. 01-jén bolondok napján minden a feje tetejére állt a Szokolya Cseh Péter Általános Iskolában. A nyolcadikosok belekóstolhattak a tanítás rejtelmeibe, és én, mint nyolcadikos tanul, azt kell, hogy mondjam, nem könnyű dolog tanítani. Mi a társammal a hetedik osztályt kaptuk meg két óra erejéig, ami szerintem nagyon boldog két óra volt. Ezután bementünk a tanáriba és a többi kistanárnak is hasonló volt a véleménye, mindenkinek nagyon jól viselkedett az osztálya. Ezután kezdődött csak az igazi móka. Vetélkedőt tartottak az egész iskola részére. Brazília volt a téma. Különböző fantasztikus és izgalmas feladatokkal értékes nyereményekért folyt a küzdelem. Gumicukortól kezdve mindenféle finomságot lehetett nyerni. Nagyon jó nap volt. A mi osztályunk el is vitte az első helyért járó díjat. Mindegyikünk tortával a pocakjában ment hazafele. :D Szirota Márk - 8. osztály

2016-02-09 - Farsangi bál űzi el a telet

2016-02-09 - Karácsonyi műsor iskolánkban

2015-12-15 - Egészségnevelési hét

2015-10-20 - Zenei világnap megünneplése iskolánkban

2015-10-20 - Egy iskola erdei túrája

A faluban működő iskola részt vett egy egy hetes Erdei Iskolai programon. Az alsósok 2015.10.05-07-ig, a felsősök pedig 2015.10.07-09-ig voltak Királyréten. Ezt az egyhetes programot az Iskola Alapítványának és a Szülői Munkaközösség tagjainak köszönhetjük. Nagyon sok jó és érdekes foglalkozás volt. Első nap (ami nekünk felsősöknek a szerda volt) egy négy órás túrán vettünk részt, ahol megismerhettük Királyrét történetét és élővilágát. Az útvonal elég hosszú volt. A látogatóközponttól felmentünk a Várhegyre. Onnan a Fatornyos Fogadó mögött jöttünk le. Ezek után a Bajdázói-tóhoz mentünk. Itt mocsári teknősöket kerestünk, de sajnos nem találtunk. 6 órára értünk vissza a szálláshelyre. Vacsora után az 5-6.osztály elment esti túrára. A 7-8.osztály a szálláson maradt. Második nap szintén bontásban voltunk. Amíg a 7-8.osztály egy kiállítást nézett meg, ami a Börzsönyről szólt, addig az 5-6.osztály odúkat és vizet vizsgált. Ebéd után pedig csere volt. Az 5-6.osztály is megnézte a kiállítást. A 7-8.osztály pedig vizet vizsgált. Este a 7-8.osztály ment éjszakai túrára A kirándulás fél 9-kor kezdődött. Tejesen sötétben tettük meg az 1 km-t az erdőben. Mindenkinek nagyon tetszett. Harmadik nap, ami a záró nap volt, szintén bontásban voltunk. Reggeli után felmentünk az Erdei Iskola Látogatóközpontjába. Itt a két nap alatt szerezett tudásunk felhasználásával társasoztunk, majd a játék végeztével az osztálytársainkkal beszélgettünk ebédig. Ebéd után indultunk is a kisvonathoz, mart azzal jöttünk haza Szokolyára. Nekem nagyon tetszett ez a három nap, amit ott tölthettem. Remélem ebből az iskola hagyományt tud teremteni. Czapák Viktória 8.o.

2015-08-26 - Tanévnyitó ünnepség

2015-08-26 - Elballagtak diákjaink...

2015-04-26 - Fordított nap az iskolában...

Ismét fergeteges hangulatban zajlott iskolánkban a DÖK nap, azaz más néven a fordított nap. A nyolcadikos tanulók bravúrosan oldották meg a tanítási órákat, ahol ők maguk léptek tanáraik helyébe. Az első három óra után pedig vidám ügyességi és furfangos feladatok megoldásában mérhették össze erejüket mind az alsós mind a felsős tanulók. Tanulók és diákok egyaránt remekül szórakoztunk.

2015-03-23 - Hívogat az iskola...

Március 19-én a nagycsoportosok látogattak el az iskolánkba. Az 1. osztályosok körében ízelítőt kaptak az iskolai életből. Kati néni (aki leendő osztályfőnökként figyelemmel kíséri őket) és Tünde néni sok érdekes feladatot állított össze, amit egy játékos testneveléssel sikerült megkoronázni. Reméljük ősszel sok ismerős arcot köszönthetünk diákunkként.

2015-03-23 - Március 15. ünnepség

Az idei ünnepség a gyermekkórus fellépésével kezdődött a tornateremben, ahol a gyermekek a Himnuszt és a Milleniumi Ódát énekelték el Embey-Isztin Gabriella zongora kíséretével. Ezt követte az 5. osztályosok előadása amelyben Móra Ferenc: Kuckó király színpadi változatát adták elő, Barton Zsoltné és Laufer Tamás felkészítésével. A színdarab után egy tánckoreográfiát láthattunk amelyet Keszerice Kármen tanított be az ötödik osztálynak. Végül pedig gyermekek és tanáraik közösen énekelték el a szózatot ezzel zárva ünnepi megemlékezésünket.

2015-02-27 - Iskolánk felvételi körzete

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2015/2016. TANÉVBEN SZOKOLYA Köznevelési intézmény: Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola Felvételi körzet: Szokolya község közigazgatási területe

2015-02-16 - Fergeteges hangulat a farsangi bálon...

2015-02-13 - A magyar kultúra napja

2015-02-12 - Meghívó iskolai farsangra

2014-12-07 - Mikulás

A Mikulás és kis csapata ( + Télanyó, Mikibaby, 2 rénszarvas, 2 krampusz, 1,5 kismanó) minket is meglátogatott. Még hétfőn azt kérte az osztályoktól, hogy készítsenek vele egy csoportos selfie-t, de telefon használata nélkül. Az osztályok ezt a feladatot nagyon ügyesen, kreatívan oldották meg. A Mikulás minden iskolai dolgozót is megénekeltetett, cserébe a krampuszok szaloncukrot és puszikat osztogattak. Vidáman telt a délelőttünk... és még tanultunk is!!!

2014-11-20 - Egészségnevelési hét

2014-11-20 - TÖKjó nap 2014

Idén is megrendezésre került a TÖKjó nap ahol számos dekorációs és valódi tökből faragott alkotás készült a diákok és tanárok közös munkája során. A közös munka jó hangulatban telt amely során mindenki ráhangolódhatott kicsit a közelgő ünnepre.

2014-11-14 - Ünnepség október 23-a tiszteletére

2014. október 22-én a nyolcadikosok adtak műsort az '56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére az iskolások előtt. Este a községi ünnepségen ismét kinyitott az újságos, és a korabeli újságcikkek alapján ismét áttekintették az október 23-a és november 4-e közötti eseményeket.

2014-09-19 - Internetes verseny szuper díjakkal

Az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosításhoz kapcsolódóan indul egy program, melynek célja a figyelem felhívása a balesetek megelőzésére, a sportolásra és az egészséges életmódra, a környezetvédelemre, valamint az általános műveltség fontosságára. A diákok egyénileg regisztrálhatnak a www.greeman.hu oldalon, de szülői beleegyezést is kérnek, amit emailben kell elküldeni. A játék 8 héten keresztül tart, hetente új feladatokkal. Ha a feladatlapokat hiánytalanul kitölti a diák, sorsoláson vesz részt, ahol értékes díjak vannak. 1. Fődíj: 1 db 500.000 Ft értékű OTP ajándék vásárlókártya 2. 3 db OTP Travel utalvány darabonként 150.000 Ft értékben téli családi vakációhoz 3. 10 db Prestigio Tablet PC Az iskolák között is verseny zajlik az alapján, hogy hány diákuk regisztrált a versenyre. Minden egyéb kérdéssel forduljanak Leányvári Anikó tanárnőhöz.

2014-06-24 - Versenyeredmények 2014

Az eredmények részletes táblázatát megtalálja a dokumentumok menüpont alatt.

2014-06-24 - 5. osztályosok ajánlott olvasmányai

Az alább felsorolt regények elolvasása ajánlott, ha megismerkedsz a történetekkel és olvasmányodról naplót készítesz, jutalmat kaphatsz érte. Jó szórakozást, ne feledd a könyv jó barát! Astrid Lindgren: Huharfalvi Emil (bármelyik kötete),Harisnyás Pippi kalandjai, Bruce Coville: Békát a békának, Jerry Spinelli: Dumdum az ász, Guillaume Prévost: Időkönyv - A faragott kő,Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska, Andrew Fusek Peters: Védőháló nélkül Bálint Ágnes: A repülő dívány, Jeff Kinney: Egy ropi naplója, Mark Twain: Koldus és királyfi, Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók Fekete István: Tüskevár, Lutra, Bogáncs Kötelező olvasmány az új tanévben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

2014-06-24 - 6. osztályosok ajánlott olvasmányai

A 6. osztályosok számára javasolt nyári ajánlott olvasmányok: (Természetesen örülnék, ha mindegyiket elolvasnátok, de nem vagyok maximalista, a listán található művek közül szemezgess, válogass kedved szerint, remélem, jobb barátságba kerülsz a regényekkel. Jutalmad nem marad el, csak készíts belőle olvasmánynaplót.) Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai Daniel Defoe: Robinson Lázár Ervin mondák (5db) Görög mondák (5 db) Tatay Sándor: Puskák és galambok Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember Padisák Mihály: Éljen a száműzetés! Andrew Fusok Peters: Nem mind gyémánt, ami fénylik (gyerek krimi) R. Kipling: A dzsungel könyve Móra Ferenc: Rab ember fiai J. Verne: Két évi vakáció Terri Farley: Musztánghold P. L. Travers: A csudálatos Mary Kötelező olvasmány az új tanévben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

2014-06-24 - 7. osztályosok számára ajánlott nyári olvasmányok...

A 7. osztályosok számára ajánlott nyári olvasmányok jegyzéke: 1. Berkes Péter: Az öreg bánya titka 2. Csukás István: Nyár a szigeten 3. Jules Verne: Kétévi vakáció 4. Jules Verne: A tizenötéves kapitány 5. Mikszáth Kálmán: A két koldusdiák 6. Mikszáth Kálmán: A jó palócok 7. Polly Shulman: Rajongás 8. Jacqueline Wilson: Komisz lányok 9. Jacqueline Wilson: Micsoda anya! 10. Gerald Durell: A halak jelleme 11. Gerald Durell: Állatkert a poggyászomban 12. Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták Kötelező olvasmányok: 13. Jókai Mór: A kőszívű ember fiai 14. Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője Ezek a kötetek kölcsönözhetőek a községi könyvtárból vagy elolvashatod a mek.hu honlapon. Ha elolvastad őket, tapasztalataidat, véleménye- det írd le olvasónaplóba. Ha megfelelő minősé- gű munkát végzet, nem marad el a jutalmad.

2014-06-24 - Ajánlott olvasmányok a 8. osztály számára

A 8. osztályosok számára ajánlott nyári olvasmányok jegyzéke 2014: (Természetesen nem kötelező valamennyit elolvasnod, de irodalmi látóköröd szélesítéséhez nagyban hozzájárulhatnak a felsorolt könyvek. Olvasmánynaplót kérek a regényekhez. Ha a könyvtárban nem találod meg a műveket, bátran keresd a neten a mek.hu honlapon.) Móricz Zsigmond: Pipacsok a tengeren Móricz Zsigmond: Árvácska Móricz Zsigmond: Forró mezők (krimi!!!!!) Szerb Antal: Pendragon-legenda (izgalmas könyv, Dan Brown hasonlóan ír) Jostein Gaardner: A narancsos lány (norvég regény napjainkból) Kertész Imre: Sorstalanság (Nobel-díjas regény) Anna Frank naplója Örkény István: Egypercesek Örkény István: Tóték W. Golding: A legyek ura A tanév kötelező regényei: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig Tamási Áron: Ábel a rengetegben Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem (novellafüzér) Georg Orwell: Állatfarm

2014-05-26 - IV. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma  megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  által támogatott „A hagyományokkal rendelkező és az új általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók számára meghirdetett, országos, felmenő rendszerű tehetséggondozó tanulmányi és művészeti verseny”. A 2013 őszén induló ének-zenei versenyre három fős csapatokkal lehetett jelentkezni, melyet 7-8. osztályos tanulókból kellett kialakítani. A csapat tagjai Englerth Viola 7. osztályos tanuló, Gyurcsik Ádám 8. osztályos tanuló és Lénárt Bálint 8. osztályos tanuló. A verseny négy fordulóból állt, melynek első két fordulója levelező forduló, amely annyit jelentett, hogy megadott határidőre feladatlapokat töltöttünk ki és küldtünk vissza. Ezeken a fordulókon továbbjutva a régiós döntők következtek. Erre két feladattal kellett előre készülni, először a verseny logóját terveztük meg, melyet Filep Sándor akadémikus értékelt. Másodszor választhattunk megadott képzőművészeti alkotások közül és annak alapján felkészültünk egy bemutató előadásra, valamint az ahhoz kapcsolódó választott dalanyag előadására. A Közép-magyarországi régiós döntő 2014. április 24-én került megrendezésre Gödöllőn, ahol csapatunk a 2. helyezést érte el. A verseny döntőjét 2014. május 14-én rendezték az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban, ami külön öröm volt számunkra, hiszen megtisztelő élmény egy kastély freskós termében olyan versenyen részt venni, ahol zenei örökségünk mellett, a történelmi hagyományaink és képzőművészeti mestereink alkotásait is megismerhettük. A verseny fővédnöke Miklósa Erika, Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas operaénekes volt, aki a zsűri elnöki szerepét töltötte be, és szívhez szóló szavakat, üzenetet adott át számunkra. Az országos döntőt a csapatunk 7. helyezéssel zárta, amely nagy örömmel és boldogsággal töltött el minket. Boruzsné Bűdi Katinka ének-zenetanár

2014-05-09 - Természetismeret-verseny

Ebben a félévben az 5. osztályosok között zajlott a természetismereti házi levelező verseny. Az összes fordulót 4 tanuló oldotta meg. Többen kezdték, de sajnos közben feladták. Helyezettek: 1. Cseresznye Nikoletta, 2. Mester Dorka, 3. Puskás Réka, 4. Bőgér Bence. Gratulálok minden résztvevőnek, a helyezetteknek külön is. Remélem sikerült kicsit jobban megbarátkozniuk a térképpel. :) Bné Leányvári Anikó

2014-05-05 - Májusfa az iskolában

2014-04-07 - Színjátszó találkozó

A Szalajka Közösségi Házban működő, az iskolánk tanulóiból szerveződött "Y Faktor" Színjátszó Társulat meghívást kapott Letkésre a Színjátszó találkozóra. Március 29-én e kis csapat lelkesedésének és vezetőjének, Burik Robinak köszönhetően elsöprő sikert aratott, melynek eredményeképpen produkciójukkal júniusban Esztergomban is bemutatkozhatnak.

2014-03-26 - Kenguru matematikaverseny

Március 20-án lezajlott a Kenguru matematikaverseny. 2-7. osztályosokig 32 tanuló vett részt, és oldotta meg a könnyebb vagy nehezebb feladatokat. A feladatlapok kiértékelése még folyik, de a megoldókulcs a www.zalamat.hu oldalon megtalálható. A kenguru matematikaverseny 1980-ban indult el Ausztráliából (ezért kenguru :) )és hódított meg mára már 35 országot, ezért ez a matematikaverseny a világ legnépszerűbb matematikaversenye. Természetesen minden ország tanulói saját anyanyelvükön kapják meg a feladatokat. A verseny célkitűzése: A matematika népszerűsítése és meghonosítása Európa több millió tanulójának körében. Reméljük sikerült. Mindenkinek köszönöm a részvételt! Jövőre ismét jön a KENGURU! Már lehet rá gyakorolni! Bérczesné Leányvári Anikó - kengurufelelős

2014-02-24 - Orchidea-Pangea Matematikaverseny

"A matematika a kulcs és az ajtó a tudományokhoz" /Galileo Galilei/ Lezajlott az Orchidea-Pangea Matematikaverseny iskolai fordulója. A 3-8. osztályosoknak megrendezett versenyen 50 tanuló indult. A verseny célja a matematika tantárgy megkedveltetése érdekes feladatokon keresztül. (http://www.orchideapangea.hu/) Minden osztályból az első helyezett továbbjutott a Budapesten, március 28-án megrendezendő 2. fordulóba. Helyezettek: 3. osztály - 1. Kovács Zoltán, 2. Laucsik Dominik, Lénárt Mátyás 3. Kardos Kincső, 4. osztály - 1. Dobó Réka, 2. Danka Levente, 3. Majer Regő, 5. osztály - 1. Drága Roland, 2. Puskás Réka, Cseresznye Nikoletta, 3. Thuróczy Márk, 6. osztály - 1. Ferincz Márk, 2. Herodek Karolina, Zahari Patrik, Gönczöl Vivien, 3. Szirota Márk, 7. osztály - 1. Ferincz Máté, 2. Cseresznye Bence, 3.Fitter Réka, 8. osztály - 1. Gyurcsik Ádám, 2. Nagy Anita, 3. Viski Nóra Mindenkinek köszönjük a részvételt, a díjazottaknak külön is gratulálok! Bérczesné Leányvári Anikó

2014-02-16 - Gyűjtünk,gyűjtünk...

Az első félévben 185 kg elemet, 195 darab mobiltelefont gyűjtöttünk. A dobozokat is elvitték, ami 220 kg volt, bár azt "csak" két hónap alatt hoztuk össze. Mindenkinek nagyon köszönjük, aki részt vállalt belőle. Emlékeztetőül: az elemekért és a mobiltelefonokért a gyerekek kuponokat kapnak, amit a www.pontvelem.hu oldalon ajándékokra válthatnak. Aki még nem kezdte el, bármikor beszállhat. A dobozokat (laposra taposott tejes, gyümölcsleves, kefíres...)reggelente várjuk az iskolában. Reméljük sikerül így a gyerekekben a szelektív gyűjtés fontosságát tudatosítani. Kérjük, segítsék a munkánkat! Köszönjük! Diákönkormányzat

2014-02-14 - Drogmegelőzési előadás

2014. február 12-én meglátogatta iskolánkat az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának néhány munkatársa. A Szalajka IKSZT-ben drogmegelőzési előadást tartottak a felsős diákoknak. Tájékoztatójukat érdekes, prezentációs vetítéssel fűszerezték. Bemutatták, milyen hatásokkal járnak a különböző veszélyes drogok, arról is szó esett, milyen büntetés jár a használóinak és a terjesztőinek. Szerintem ez az interaktív előadás a hasznára válik a felnőtteknek és a gyerekeknek is.Gyurcsik Ádám

2014-02-12 - Új kiállítás és tanösvény Királyréten

2014. január 29-én a Duna-Ipoly Nemzeti Park Királyréti Erdei Iskolája új kiállítással és egy tanösvény létrehozásával bővítette foglalkozás kínálatát. Az infrastrukturális fejlesztés az EU támogatásával a Magyarország - Szlovákia Határonátnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A sajtótájékoztató után tartott megnyitó rendezvényen diákjaink is közreműködtek. Barton Zsoltné magyartanár és Szilágyi Orsolya zenetanár készítette fel őket. Lénárt Bálint klarinétozott, Gyurcsik Anna, Nagy Anita Nikolett és Szabó Luca erdőkről, tanösvényről szóló verseket mutattak be. Nagy tetszést váltott ki szereplésük. Több jelenlévő riporter is készített velük interjút. A kiállításon interaktív eszközöket próbáltak ki a gyerekek, majd bőséges vendéglátásban részesültek.

2014-02-11 - Bálint-napi szeretet doboz

Ezen a héten kikerült iskolánkban egy Valentin/Bálint-napi szeretetdoboz. Olyan, mint egy postaláda, amelybe bárki beledobhatja az üzenetét, amelyben kifejezi a másik iránti szeretetét. Lehet rajzolni, írni is. Fontos, hogy a címzett neve legyen rajta, a feladót titokban lehet tartani, ha valakinek így izgalmasabb.:) Pénteken a DÖK-ösök kikézbesítik az üzeneteket. Tiszteljétek meg a másikat azzal, hogy megfelelő külalakkal készítitek/írjátok meg az üzeneteteket. Diákönkormányzat

2014-02-06 - A magyar kultúra napja iskolánkban

Január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából iskolánkban megrendezésre került egy izgalmas, játékos verseny. Ezen a szerdai napon minden osztálynak csak 5 óra volt megtartva, mert már 13.00-tól elkezdődött a vetélkedő a Szalajka IKSZT házban. Miután mind a kilenc csapat megtalálta a helyét az asztaloknál, beszedték az előzetes feladatot, ami az volt, hogy készítsünk egy plakátot a témához. A zsűri mindegyiket pontozta. A zsűri tagjai Ági néni, Béla bácsi és Tamás bácsi voltak. A versenyt Kati néni és Judit néni vezették. Sok feladata volt a csapatoknak. Mivel január 22-e a Himnusz keletkezésének a napja, így volt totó a versről, és az írójáról, Kölcsey Ferencről is. Szó esett Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor és még egy pár költő szép költeményeiről. Aztán internetes, énekes és versírási feladatokból is kivehették a csapattagok a részüket. Akadtak olyan gyerekek is, akik nem voltak csapattagok. Ők óriás társasjátékot készítettek, illetve puzzlekat raktak ki a könyvtárban. A délután zárásaként egy régi mesét láthattunk modern feldolgozásban a Színjátszókör tagjaitól. Majd a műsor után elárulták az első három helyezettet, és minden résztvevő kapott egy kis finomságot. A programok fél három körül értek véget. Szerintem ez a verseny kellőképpen jó befejezése volt a napnak. Lehetett belőle tanulni és mind a feladatok, mind a műsor nagyon jó volt. Fitter Réka

2014-01-31 - Suli Farsang

Eljött február 8-a. Az idén is megrendezésre került a farsangi mulatság, méghozzá a Tájházban. A tanárok már előző nap elmentek, hogy feldíszítsék a termeket. Gyönyörű lett. 15 órától gyülekeztünk, majd mikor mindenki készen állt, elkezdődött a rendezvény. Először igazgató néni beszélt, majd a bál hercege, Kovács Levente és hercegnője, Burik Panka bevonultak a közönség elé. Mondtak néhány szót az egybegyűlteknek, s a végén hivatalosan is megnyitották a bált. Ez után a 7. osztályosok tánca következett, címe: Függönykeringő, alias Hip-hop, melyet Keszericze Kármen néni tanított be. Egy hagyományos Kék Duna keringőt adtunk elő függönyből készített szoknyában, (a humor kedvéért), ezt egy vicces párbeszéd követte, s ennek lett az eredménye a Hip-hop. Utánunk vonultak fel egyenként vagy csoportosan a jelmezesek. Sok kreatív öltözéket láthattunk. Ettől a tanévtől kezdve a legötletesebb ruhát a rendezők egy külön díjjal, tortával jutalmazzák. Ezt Bíró Levente 1. osztályos nyerte Lego jelmezével. Ezek után következtek táncos produkciók, a 3. osztályosok, a hastáncosok, majd a diák színjátszó kör adta elő a farsanghoz illően a répa-mesét. Sokan várták már a tombolahúzást, s ezután kezdődhetett 10 óráig a buli. Az oldalteremben pedig - mint mindig - üzemelt a büfé, ahol a szülők által sütött finom süteményeket, Sisa László által felajánlott pizzát, szendvicseket, üdítőket egyéb édességeket árulták. Volt bőven trombita és konfetti. Bár kevesebben voltunk, mint tavaly, összességében szerintem fantasztikus este volt. Englerth Viola, 7. osztályos tanuló

2014-01-22 - Újabb sikeres rajzpályázat

Újabb sikerhez gratulálhatunk Kardos Kincsőnek és Szabó Rolandnak a "Szívünk Napjai" rendezvény rajzpályázatára készített alkotásukhoz. A két rajz a zsűri tetszését is elnyerte, így oklevéllel jutalmazta az alkotókat. A pályaművek az egészséges élet lehetséges módjait mutatta be. További sikereket és örömteli rajzokat kívánok: Laufer Tamás

2014-01-16 - Természetismeret-verseny

Ebben a félévben a 6. osztályosok között zajlott a természetismereti házi levelező verseny. Az összes fordulót 5 tanuló oldotta meg. Többen kezdték, de sajnos közben feladták. Helyezettek: 1. Tar Bendegúz, 2. Herodek Karolina, 3. Ferincz Márk, 4. Czapák Viktória, 5. Lózs Bence Gratulálok minden résztvevőnek, a helyezetteknek külön is. Remélem sikerült kicsit jobban megbarátkozniuk a térképpel. :) Bné Leányvári Anikó

0000-00-00 - Egészségnevelési hét programjai

November 18-22 között az egészségnevelési hét keretében számos érdekes program és izgalmas verseny tette színéssé az iskolai hétköznapokat. Az elért eredmények magukért beszélnek.

 

Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola © Minden jog fenntartva! 2014