Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola • 2624, Szokolya, Lévai u. 5. • Tel.: 06 (27) 585-530

2018-11-16 - Zöld Híd üzemlátogatás

2018. november 16-án Pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. A felső tagozatosok a Zöld Híd Nonprofit Kft-nél jártak Gödöllőn. Az egész délelőtt tartó program során betekintést nyerhettünk az üzem munkájába, érdekes előadást hallhattunk a hulladék útjáról, az újrahasznosításról és megnézhettük, hogy mi történik a további feldolgozásra alkalmatlan szeméttel. Beszélgettünk a tudatos vásárlásról, a környezetvédelemről, a felelős hulladékgazdálkodásról. Rendkívül sokat tanultunk, köszönjük ezt a lehetőséget!
Az alsó tagozatosok helyben megtekinthető foglalkozásokat, üzemeket látogattak, vagy szülői segítséggel nyerhettek betekintést egyes foglalkozások rejtelmeibe.

2018-11-05 - Iskolapszichológus segít ha szükséges

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban 2018/2019-es tanévtől iskolapszichológus kezdte meg munkáját. Feladatköréhez tartozik a tanórákon résztvevő diákok megfigyelése, órák keretein belül zajló csoportfoglalkozások vezetése, esetleges csoportos felmérések elvégzése (szociometriás felmérések, csoportdinamika, stb.), különböző előadások tartása.

Ezúton kérem beleegyezését, hogy gyermeke a fent említettekben részt vehessen. Amennyiben a részvételbe beleegyezik, nem kell semmit sem tennie. Ha nem egyezik bele, kérem, írásban jelezze gyermeke osztályfőnökének.

Üdvözlettel
Huszta Emma Anna

2018-11-05 - PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

A Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szobi Tagintézmény tájékoztatója

A szakszolgálatnál pszichológusok állnak rendelkezésre gyermekek és szüleik számára.
Felkeresésük után, az alábbi problémák megoldásában tudnak segítséget nyújtani:

• önbizalomhiány
• szorongásos problémák
• szobatisztaság, alvási problémák
• beilleszkedési- és magatartásproblémák
• családon belüli változások (pl. költözés, válás) illetve
amennyiben bármi kérdése van gyermeke fejlődésével, nevelésével kapcsolatban.

Helyszín: Nagymaros, Csillag u. 4.
Bejelentkezés: 06 30 443 1670

A konzultációk ingyenesek.

2018-10-26 - Komplex Instrukciós Program

Komplex Instrukciós Program

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola pedagógusai a 2018/19-es tanévtől egy új módszer bevezetése mellett döntöttek, melynek neve Komplex Instrukciós Program. Ennek első lépcsőjeként bevezetésre kerül a Logikai és táblajáték program. Erről szeretnék egy rövid ismertetőt adni:

A nem kötelező tanórán kívüli logikai- és táblajáték-foglalkozások fő célkitűzései között szerepel a gyerekek értelmi képességének, fejlesztése, a szabadidő igényes, tartalmas eltöltése, a társas élet, az együttérzésre való képesség erősítése.

A táblás játékoknak a matematikával való szoros kapcsolata nyilvánvaló, hiszen ez a sajátos ismeretszerzési módszer logikus gondolkodásra, következtetésre nevel. A matematikatanítás célja és feladata a tanulók önálló, rendszerezett, logikus gondolkodásának kialakítása. A logikai játékok alkalmazásának segítségével a gyerekek jelentős és tartós javulást érnek el a stratégiai érvelés és a problémamegoldás területein, sőt iskolai eredményük is pozitív irányba változik.

A logikai és táblás játékok szoros kapcsolatban állnak a matematikán kívül más tantárgyakkal is. A játékok megismertetése során, a szabályok értelmezése, vagy a közös játszmaelemzések során számtalan egyéb információ és tudás adható át más tantárgyak anyagaiból is úgy, hogy közben nem is érzékelik a gyerekek tanulás „munka-fáradságát”. Az önfeledt szórakozást követően marad meg a hasznos ismeretanyag.

Nevelési célunk, hogy biztonságos, derűs légkörben egyéni képességeiknek megfelelően fejlesszük a gyermekeket az életkoruknak legmegfelelőbb eszközzel, a játékkal. Emellett konkrét célunk, hogy a gyermekek önállóak, magabiztosak legyenek, gondolataikat érthetően közöljék, tudjanak a közösség elvárásaihoz megfelelően alkalmazkodni, érzelmeiket szocializált formában kifejezésre juttatni. Legyenek derűsek, bizakodóak, egymást elfogadóak.
A játék során magatartási szabályokat, elvárásokat is állítunk a gyerekek elé, amelyeken keresztül megtanulják helyesen értékelni magatartásuk helyességét és betartani a szabályokat.
Céljaink között szerepel a különböző viselkedésformák kialakítása, mint amilyen a nyerő és vesztő helyzetek, a kitartás, az elszántság, a célorientáltság, a merészség, a kockázatvállalás és megfontoltság, a határozottság, a felelősségvállalás, a szabályok betartása. Ide soroljuk a kudarctűrés, türelem, kapcsolatteremtés, együttérzés, együttműködés, udvariasság, fegyelmezettség, rendszeretet és nem utolsó sorban a sikerorientáltság, talpraesettség fejlesztését is. A logikai játékok jól használhatóak a konfliktushelyzet kezelésénél is.
A táblajáték alkalmazásának egyik nagy hozadéka a csapatmunkára való alkalmasság kifejlesztése, amelyben elsősorban a kommunikációs és elemző készség kap helyet.

A játék során a gyerek hite megerősödik önmagában, átéli, hogy érdemes próbálkoznia, keresnie azt az utat-módot, ahogyan a céljait elérheti, és hinnie abban, hogy ezt az utat meg is találja.

Végül, de szempontként nem utolsóként:
A programban résztvevő pedagógusok is tanulnak, tapasztalnak, munkájuk változatosabb lesz, és talán még gyakrabban találkozhatnak a megértés örömétől felcsillanó gyermekszemek sikerélményével, …amiért is ezt a hivatást választottuk.

A programhoz a játékokat a Szülői Munkaközösség bocsátotta rendelkezésünkre. Ezt ezúton is köszönjük nekik!

K. Nagy Emese írása nyomán Huszta Emma Anna


2018-10-26 - Az ovi szülinapja

2018. október 19-én az első osztály tanulói az óvoda 15. születésnapján vettek részt. Óvodás emlékeikről készített rajzokkal és verses ajándékműsorral köszöntötték az óvoda pedagógusait és a tornaszobában összegyűlt óvodásokat. A vidám, zenés születésnapi műsor mindenkinek tetszett. A finom tortát már az iskolában fogyasztották el. Káplóczki Beáta

2018-10-26 - Mini vízbiológia Szokolyán

Tavasszal volt lehetőségünk Zsófi nénivel megismerkedni a DINPI új mobil vízvizsgáló laborautójával a Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpontban Királyréten. Sevcsik András laborvezető mutatta be a Dunavirág Vízibuszt és a programot, melyre iskolánk szeptember 28-ára kapott időpontot, hogy gyermekeink megismerkedhessenek a környezetünkben található vizek élővilágával. Fantasztikus élmény volt már felnőttként is megtapasztalni a néhány eszközt igénylő vízi élőlényeket kutató mozgó labort, hát még a gyerekeknek, akik ezen a napon gumicsizmákkal felszerelve indultak neki a vízi kalandnak. A négy alsós osztálynak volt lehetősége a patakvizsgálatra, melyekre egy-egy 45 perces különleges természetismeret óra állt a rendelkezésre. A gyermekek játékos csoportalkotása után, ahol egy vezető vízbiológus irányította a munkát és kiosztotta a céleszközöket: szitákat, szűrőket, vödröket, engedélyt kaptunk Andrástól a patak elfoglalására. A gyermekek nagy örömmel szűrték ki a vízből a makro vízi élőlényeket, melyeket a vödrökbe gyűjtöttek. Ezután a busz laborfedélzetén nagyító alá kerültek a patakunk lakói, melyeket egy tévén keresztül nagyban is megnézhettünk. Beazonosítottuk a talált vízi lényeket, megtanultuk, hogy csak tiszta vízben találkozhatunk velük és ezért nagyon kell vigyáznunk a vizeink tisztaságára. András még beszélt a vízi és vízparton élő állatokról is. Közülük a hód életével ismerkedhettünk meg. Nagyszerű volt ez a nap! Köszönjük szépen! Keszericze Kármen

2018-10-25 - 2018. október 23.

2018. október 19-én az iskolában, ill. október 23-án a faluünnepségen a 8. osztály ünnepi műsorral szerepelt, méltóan megemlékeztünk az 1956-os szabadságharcról. De szívünket nem az ünnep, hanem a gyász érzése töltötte meg. Az akkori embereknek köszönetet mondunk, hogy harcoltak a szebb és jobb jövőért. Sokan életüket adták értünk. Méltóképpen és tisztességgel emlékezzünk a hőseinkre! Molnár Noémi 8.o.

2018-10-25 - Tök jó Napok!

Kreatív foglalkozások az ősz jegyében
Az idei évben is, mint minden évben iskolánkban őszi kézműves napokat tartottunk. Beiktattuk az intézmény életébe, megszakítottuk a tanulás monotonitását, ezzel felüdítve a gyerekeket. Ezen felül megismerkedtünk az őszi népszokásokkal, jeles napokkal is.
Az osztályok a következő kreatív tevékenységek közül választhattak:
- az őszi erdei kirándulások során gyűjtött termésekből figurák, bábuk készültek
- faragtunk töklámpást
- „ szellemeskedtünk”
- a boszorkánykonyhában az előbukkanó magokból csemege készült, „tök” jó leves fortyogott, s illatozott a tökös pite
- röpködtek a papír denevérek, boszik
- mosolyogtak a papírból készült tökfejek
- gondoltunk a kismadarakra is a közelgő télre való tekintettel, s készítettünk madáretetőt
- s láss csodát: tökké vált mandarinokat ijesztgetett egy madárijesztő! Zima Katalin

2018-10-25 - Pályaválasztási nap

Idén ismét megrendezésre került, többek között Vácott is, a pályaválasztási nap. Ez a rendezvény minden nyolcadik osztályos tanuló számára nagy segítség lehet, mert több iskola által kínált lehetőségekkel ismerkedhetünk meg. Mi az október 16-i kiállításra mentünk a sportcsarnokba, délelőtt 10 órára. Miután az igazgatók, vezetők elmondták a beszédeiket, egy népzenei előadást hallgathattunk meg. Ezek után elindultunk körbenézni. A rendezvényen minden váci és néhány környékbeli (mint, például a szobi Szent László Gimnázium és a gödi Piarista Szakiskola) iskola vett részt. Az oda járó tanulóknak feltehettük kérdéseinket és szórólapot is kaptunk. A fodrász diákoknál megcsináltathattuk a hajunkat, a szakácsoknál pedig megkóstolhattuk a finom ételeket. A kiállítás szerintem nagyon hasznos volt és sokunknak segített. Az egyetlen dolog, ami megnehezítette, az a hatalmas tömeg volt, de ezzel együtt is mindannyian élveztük. Farkas Berta 8.o.

2018-10-25 - Zánka

Erzsébet-tábor 2018.

A tavalyi tanév vége a szokásos tanévzárási teendők mellett további izgalmakat tartogatott a tantestület számára: belevágtunk az őszi Erzsébet-tábor pályázati folyamatába. A tanévzárón már örömmel értesíthettük diákjainkat, hogy sikerült: ősszel megyünk Zánkára!

El is érkezett szeptember vége, amely sajnos pechünkre az azt megelőző hetekkel szemben igen hűvös időt hozott. Ennek megfelelően indultunk útnak, hogy hétfőtől szerdáig a zánkai Erzsébet-tábor vendégszeretetét élvezzük.

Nagyon jól éreztük magunkat, az új környezet új lehetőségeket tartogatott a csapatépítésre. Számos programon vettünk részt, melyben mindenki megtalálta az aktív pihenés izgalmát.

Nobik Nagy Rita

2018-10-25 - 8-an Vácott


2018. október 3-ra a suli akrobatika csoportja meghívást kapott a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolába, az általuk megrendezésre került Árpád-napok alkalmából. A csoportunk 8 tanulója / Avar Kincső és Kovács Eszter (1. osztály), Gyurik Nóra és Hajas Kata (2. osztály), Avar Réka, Póta Anita, Petykó Luca és Sallai Nikolett (4. osztály) /készült a bemutatóra. Az elmúlt évekhez hasonlóan látványos akrobatikus elemekkel és ugrásokkal gazdagított koreográfiával tiszteltük meg a vendégváró diákközönséget, akik nagy szeretettel és ámulattal fogadták a produkciónkat. A megjelenésünket ékesítette, hogy sikerült egyforma fellépőruhába bújtatni a lányokat, melyet a szülők összefogásának köszönhetünk. Huszta Emma Anna Igazgató Asszony elkísért minket, s lelkesen próbálta megörökíteni a különböző formációkat, hogy egy-egy kép megmutatásával mindenkinek a képzeletére bízhassuk a látott mozdulatokat. Nagyon köszönjük Magyari József Igazgató Úrnak a meghívást, várjuk őket viszont, hogy megmutathassák saját profiljukat. A további fellépéseink érdekében kívánom, hogy a két iskola kapcsolata megerősödjön és más területeken is kiaknázhassuk a benne rejlő lehetőségeket.
Keszericze Kármen

2018-10-11 - Folt, folt mindenhol

Egyszer volt, hol nem volt…… kezdődik a mese a színes foltokról, melyekről Detti néni mesélt a 3. osztályos diákjainak egy napos délelőtt technika órájának kezdetén. Mit tudunk a mesékről? Kellenek hozzá szereplők, a helyszín és a történet ideje, plusz egy kis varázslat. Az első három adott volt az iskola 3. osztályában, de a varázslatot a tanulóknak kellett megteremteniük egy kevés hozzávalóval. Szüksége volt mindenkinek egy fehér pólóra, spárgadarabokra, kék színű ruhafestékre és ügyes kezükre, s a mese rögtön életre kelt. A spárgák segítségével csomókat kötöttek a pólókra, ahová a színes foltokat szerették volna varázsolni. Miután a csomók megszülettek, jöhetett a „nagy” főzés. Detti néni boszorkányosan nagy fazekában kifőzték a pólókat, megszárították, s mikor a csomókat kiszabadították, a kék-fehér foltok megjelentek MINDENHOL. Így készült a nagy csapat Zánkára, ahol mindenki látta, hogy merre járnak ők.
Keszericze Kármen

2018-10-11 - Megemlékezés az aradi vértanúkról

1849. október 6. a magyar történelemben gyásznap: ekkor végezték ki Aradon az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 13 vezetőjét. Iskolánkban e szomorú történelmi eseményről minden tanévben a mindenkori 7. osztály feladata megemlékezni - így történt ez most is. A gyerekek válogatott versrészletekkel és történelmi kommentárokkal idézték fel a forradalom és szabadságharc végének történéseit, méltóképpen idézve meg a jelenkor embere számára a 13 aradi hős és Batthyány Lajos miniszterelnök szellemi örökségét.
Nobik Nagy Rita

2018-10-03 - A fűtésrendszerben váratlan karbantartása

Tisztelt Szülők, kedves tanulók!

Iskolánkban a gázfűtéses rendszer váratlan meghibásodása miatt azonnali hibajavítás vált szükségessé amit holnap és holnapután végeznek el a szakemberek. Az említett két napra kérjük, hogy a szülők biztosítsanak réteges öltözetet gyermekeik számára.

Köszönettel: Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola

2018-09-19 - Szőlőszemek gyülekező!

Szőlőszemek gyülekező!

Itt az idő! Itt az ősz! Zsófi néni előásta kis kamrájából a szőlőszemek „kedvenc” masináját a szőlőprést. Gondolt egyet és behozta az iskolába, egy csudaszép őszi délutánra. A gyerekek ámultak,- bámultak, mire Zsófi néni felállította az udvaron a kézitekerős csodaszerszámot. Amint a csapat felocsúdott, előkerültek az otthonról hozott szőlőfürtök, a kancsók és a tiszta mancsok, kezdődhetett a munka. A kis kezek fürgén leszemezték a fürtöket, összemancsolták, beletették a présbe, s várták, hogy a kancsók csordultig megteljenek. Zoli bácsi, Judit néni, Zima Kati néni, Detti néni, Tünde néni és Zsófi néni összedugták a fejüket, és közös szakértelmüket bevetve segítették a délutáni itóka elkészülését. Miközben haladt a munka, a hangulatot pezsdítette egy kis népi zene, ének és tánc. A gyermekek nagyon élvezték a délutánt, amely remélem, hagyománnyá válik.

Keszericze Kármen

2018-09-12 - Logikai táblajáték adományok...

Tisztelt Szülők! Várjuk felajánlásaikat az alábbi játékok valamelyikének megvásárlásával, mellyel az iskola logikai táblajáték programját és gyermekeik fejlődését támogathatják. Előre is köszönjük: Cseh Péter Általános Iskola - - -

Szoliter játék - Dobble - Club 2% - Pánik labor - Story Cubes - Pentago - Shot the box - Glüx - Vikingdoms - Poliuniverzum kör - Rejtélyes várbörtön - Sakk - Tudor fa táblás logikai játék (Ugrató)

2018-09-04 - Tanévnyitó ünnepség

Tanévnyitó

Az idei tanévnyitó igen nagy meglepetéseket tartogatott mind az újonnan érkező elsősök, mind a többi diák számára.
Köszönthettünk új tanárokat és iskolánk intézményvezetőjét, Huszta Emma nénit. Sajnos a nyolcadik osztály nagy bánatára, búcsút kellett vennünk Leányvári Anikó tanárnőtől, akinek további szép éveket kívánunk új munkahelyén.
Az idő nem kedvezett nekünk, ezért a tanévnyitó ünnepség nem a már jól megszokott árkádok alatt, hanem az alsó szinti zsibongóban zajlott. Két bátor, újdonsült első osztályos, valamint a 2. osztály két diákja szebbnél szebb verssel köszöntött minket, majd az igazgatónő elmondta tanévnyitó beszédét. Gyerekek, szülők és hozzátartozók érdeklődve és nagy örömmel fogadták bemutatkozását. Ezek után az osztályok bevonultak saját termükbe, ahol az osztályfőnökök ismertették a fontosabb tudnivalókat.
Egy biztos, ez az év sok izgalmat tartogat majd!

Farkas Berta
8. osztály

2018-08-28 - Tanévnyitó ünnepség

2018-08-28 - Elballagtak kedves diákjaim :(

2018-06-26 - Gyermeknap iskolánkban

2018-04-16 - A magyar költészet napja

2018-04-16 - DÖK nap

2018-04-16 -

2018-04-05 - Fogadóóra

SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐ SZÜLŐKET
2018. ÁPRILIS 9-ÉN 17 ÓRÁTÓL
AZ ISKOLÁBAN

2018-03-14 - HIRDETMÉNY az általános iskolai beiratkozás rendjéről

2018-03-12 - A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola felvételi körzete a 2018/2019. tanévben

2018-02-26 - Intézményvezetői pályázat kiírása

Emberi Erőforrások Minisztere
a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet
Szokolyai Cseh PéterÁltalános Iskola

Intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.
A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő
A vezetői megbízás időtartama:

A vezetői megbízás határozott időre, 2018.08.16- 2023.08.15-ig szól.
A munkavégzés helye:
Pest megye, 2624 Szokolya, Lévai utca 5/A.
A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
A köznevelési intézmény vezetőjének feladata az intézmény szakszerű és törvényes működtetése, a takarékos gazdálkodás, a munkáltatói jogok gyakorlása és döntéshozatal az intézmény működésével kapcsolatban minden olyan ügyben, amelyeket a jogszabály nem utal más hatáskörbe.
Illetmény és juttatások:
Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a(z) pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII.30.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
Főiskola, /egyetemi szintű végzettség és tanítói/tanári szakképzettség a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 98. § (8) bekezdésében foglaltakat is figyelembe véve,
 legalább öt év pedagógus-munkakörben vagy heti tíz tanóra vagy foglalkozás megtartására vonatkozó óraadói megbízás ellátása során szerzett szakmai gyakorlat,
cselekvőképesség,
 büntetlen előélet és annak igazolása, hogy a közalkalmazott nem áll olyan foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé,
a nevelési-oktatási intézményben pedagógus-munkakörben fennálló, határozatlan időre, teljes munkaidőre szóló alkalmazás vagy a megbízással egyidejűleg pedagógus-munkakörben történő, határozatlan időre teljes munkaidőre szóló alkalmazás,
pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség.
A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
az intézmény vezetésére vonatkozó program, amely tartalmazza a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzeléseket,
az álláshely betöltéséhez szükséges végzettség, szakképzettség meglétét igazoló okmányok másolata,
 pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség meglétét igazoló oklevél másolata,
a pályázó legalább 5 év pedagógus-munkakörben vagy heti tíz tanóra vagy foglalkozás megtartására vonatkozó óraadói megbízás ellátása során szerzett szakmai gyakorlatát igazoló, munkáltató által kiállított dokumentum (munkáltatói igazolás munkakör, illetve óraadó esetén az ellátott szakos tanári feladatok megnevezésével),
90 napnál nem régebbi eredeti hatósági bizonyítvány a büntetlen előélet igazolására, valamint annak igazolására, hogy a közalkalmazott nem áll olyan foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé,
 a pályázó szakmai önéletrajza,
 a pályázó aláírt nyilatkozata arról, hogy hozzájárul a teljes pályázati anyagának sokszorosításához, továbbításához (harmadik személlyel közléséhez),
 a pályázó aláírt nyilatkozata arról, hogy hozzájárul személyes adatainak a pályázattal kapcsolatos kezeléséhez, továbbításához.
 Hiánypótlásra a pályázat beadási határidejét követően nincs lehetőség.

A beosztás betölthetőségének időpontja:
A beosztás legkorábban 2018. augusztus 16. napjától tölthető be.
A pályázat benyújtásának határideje:2018. március 29.
A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Verebélyi Gábor Ákos tankerületi központ igazgató nyújt, a 06-27-795-219-es telefonszámon.
A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton, a pályázatnak az Emberi Erőforrások Minisztere címére történő megküldésével (2600 Vác, Dr. Csányi László körút 45.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: TK/134/00362-1/2018, valamint a beosztás megnevezését: Szokolyai Cseh PéterÁltalános Iskola- Intézményvezető.
A pályázat elbírálásának módja, rendje:
A véleménynyilvánításra jogosultak véleményének kikérése után az oktatásért felelős miniszter dönt.
A pályázat elbírálásának határideje:2018. július 13.
A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:
Oktatási és Kulturális Közlöny
 helyi önkormányzat honlapján
A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:
A pályázatot írásban, három azonos szövegű és mellékletű példányban (kettő lefűzött, bekötött és egy fűzés nélküli példányban), zárt borítékban kérjük megküldeni a Váci Tankerületi Központcímére. A borítékra írják rá "PÁLYÁZAT-Szokolyai Cseh PéterÁltalános Iskola intézményvezetői beosztására".
A munkáltatóval kapcsolatban további információt a http://kk.gov.hu/vachonlapon szerezhet.

A KÖZIGÁLLÁS publikálási időpontja: 2018. február 27.

2018-02-26 - Farsangi bál

2018-02-15 - Hit- és erkölcstan oktatás 2018/2019

2018-02-15 - Hit-és erkölcstan oktatás 2018/2019

2017-12-21 - Arany János nyomában

A közelmúltban lehetőségünk nyílt az Arany János évforduló kapcsán megtekintenünk az országjáró Arany-buszt. Barton Zsoltné az érdeklődő diákokat kísérte el Kismarosra, az interaktív kiállításra. Aki teheti, kövesse példájukat. Az érdeklődők a busz menetrendjét a Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján megtekinthetik.

2017-12-21 - Karácsonyi műsor

Meghitt, kedves, szívhez szóló ünnepségnek lehettünk résztvevői a mai napon. Diákjaink a lelkes, fáradhatatlan felkészítő tanítók, tanárok segítségével mutatták meg, mi az advent és a karácsony üzenete. Meggyújtottuk a 4. adventi gyertyát a 2. osztályosok közreműködésével, az aprók bájos énekkara is fellépett, majd a színvonalas programot a negyedik osztályosok színjátéka követte. Igazgatónőnk Gyurkovics Tibor lélekhez szóló történetével kívánt valamennyiünknek áldott karácsonyi ünnepeket.

2017-12-11 - A második adventi gyertya

December 11-én, hétfőn advent második gyertyáját gyújtottuk meg az iskolai koszorún. Erre az alkalomra ismételten komolyan, szépen készült fel a második osztály. Bájos műsorukat most is szintetizátor és furulya kísérettel, közös énekléssel egészítették ki. A fényt megosztó adventi angyalka ebből az alkalomból pirosba öltözött.

2017-12-07 - Mikulás járt iskolánkban

2017-12-07 - Tanár-Diák mérkőzések

2017-10-26 - 40 éves jubileumi ünnepség

2017-10-26 - Iskolánk születésnapja

2017-10-20 - '56-os megemlékezés

A hagyományokat követve a 8. osztályosok készültek fel az 1956. október 23-áról való megemlékezésre. Látványos, színvonalas,megható műsort állított össze osztályfőnökük, Laufer Tamás.

2017-10-03 - Őszi papírgyűjtés

Pontos adatot még nem tudunk de elképzelhető, hogy az utóbbi évek egyik rekord mennyiségű papírgyűjtését sikerült megrendezni iskolánkban. Már alig várjuk, hogy megtudjuk, mennyi lesz a befolyó összeg, hiszen ezt tanulóinkra fordítja az iskola.

2017-04-25 - Fordított napunk volt :)

2017-03-29 - BAKANCSTÚRA

2017-03-17 - Beíratkozás

2017-03-17 - Tájékoztató

2017-02-24 - Hit- és erkölcstan tájékoztató

Tisztelt Szülők!


Tájékoztatni szeretném Önöket a 20/2012. EMMI rendelet 182/A§(1) alapján a 2017/2018. tanévben 1. évfolyamos és a már tanulói jogviszonnyal rendelkező hit- és erkölcstan oktatásban érintett tanulók és szüleik tájékoztatásának időpontjáról.

Időpont: 2017. március 09. ( csütörtök ) 16.30 óra
Helye: Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola

Szokolya, 2017. február 24.

Szádoczkiné Tőtös Tünde
intézményvezető

2017-02-13 - Farsangi bál 2017

Február 11. jeles nap volt, legalábbis az iskolánkban. Az autók sora jó hosszú, sok láb dobog a tornaterem felé. A diákok bemutatják jelmezüket, akinek nincs, az jegyet vesz. Gyorsan megtelik az étterem jelmezesekkel, hamarosan kezdetét veszi a felvonulás. Előtte azonban szép báli zenére bevonul a hercegi pár, Puskás Réka és Magyar Máté 8. osztályos tanulók töltötték be ezt a tisztet, elképesztően szépek voltak. Ezt a hetedikesek kreatív koreográfiájú nyitótánca követte, melyet Keszericze Kármen tanárnő tanított be. A jelmezesek felvonulása ezután következett. Idén is remek ötletekkel álltak elő a szülők és a gyerekek, Túró Rudi, emeletes torta, hercegnők és pillangók mellett a legötletesebbnek bizonyult Kovács Ábel, aki a kéményen fészkelő gólyát jelenítette meg. Kármen néni kis akrobatái is felléptek, nagy sikerük volt. A felvonulást követően zajlott le a tombolahúzás, remek ajándékok találtak gazdára, majd kezdődött az igazi "buli". Volt büfé, ahol a pizzától az üdítőig mindent lehetett kapni. Egy diákunk így jellemezte az eseményt: "Röviden jó volt. Hosszabban: Nagyon jó volt. Diszkó, zene, díszek, büfé, jelmezek, minden. Utána beköszöntött a "konfetti-vihar" diszkó égzengéssel. Nagyon jól megszervezték tanáraink ezt a farsangot, köszönjük nekik. (Csitneki Botond, Kovács Zoltán, Mekli Karina, Kardos Kincső, Laucsik Dominik)

2017-01-24 - A magyar kultúra napja

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük. Január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban írta meg Csekén a Himnuszt. Ennek emlékére a mi iskolánkban Pauliscsák Dalma és Dobó Réka ismertették a Himnusz keletkezését, történetét, beszéltek írójáról, Kölcsey Ferencről. Ezt követően az egész iskola közösen elmondta a Himnusz összes versszakát. A Himnusz Magyarország kincse, amelyet örökké őrizni fogunk, Kölcsey Ferenc nevére pedig mindig emlékezünk. - Stedra Flóra 7.o.

2017-01-11 - Karácsonyi műsor

2016-12-15 - Cipósdoboz akció - Mi ennyit gyűjtöttünk...

Idén a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából, Cipősdoboz akció volt ebben az iskolában is. Mindegyikünk lelkesen gyűjtötte a dobozokat, és sok-sok ajándékkal és szeretettel töltöttük meg azokat. Volt aki dobozt, volt aki ajándékot hozott. A tanárnénik és tanárbácsik, lelkesen csomagolták be az ajándékokat, szebbnél szebb csomagolópapírokba. Minden doboz ruhákat, játékokat, írószereket rejtett, hogy ezekkel tegyük a szegény gyerekek karácsonyát széppé és boldoggá. Összesen 77 dobozt sikerült összegyűjtenünk, ami egy nagyon szép szám. Mindenki hozzátett valami kis apróságot, s így az összes dobozban, benne van sok-sok szeretet az ajándékok mellett.
Nagyon örülünk, hogy ilyen jól zárult ez a program idén is, most már biztos, hogy a mi karácsonyunk is sokkal szebb lesz.
Farkas Berta 6.o.

2016-11-28 - Egészségnevelési hét 2016

Hétfő: Kerékpár verseny, délután világkörüli kerékpártúra előadás, Boros Balázs segítségével.
Minden osztály húzott egy betűt melyből az EGÉSZSÉGES szó állt össze!
Kedd: Rendőrök jöttek hozzánk az előadás témája : az internet veszélyei
Szerda: a 4 tagú Dagda zenekar fantasztikus koncertjén bulizhattunk.
Csütörtök: Rendőrök tartottak előadást a Drog, szeszes ital, cigaretta és az erőszak.
Péntek: Tanár-Diák mérkőzés (zsinórlabda) amely a tanárok győzelmével zárult :), délután Merész Nóra gyógyszerész előadását láthattuk.

2016-06-23 - Idén is elballagtak végzős diákjaink

2016. június 18-án zajlott le iskolánkban a ballagás és az ünnepélyes tanévzáró. A hetedik osztályosok és kreatív anyukáik álomszépen feldíszítették az iskolát. A nyolcadikosok nevében Szirota Márk, Czapák Viktória és Gönczöl Vivien köszönt el, a hetedikesek útravalóját Puskás Réka és Cseresznye Nikoletta tolmácsolta. Ezt követően Floch Kira fuvolán, Lénárt Mátyás furulyán adott elő zeneműveket, majd vakációt váró versek következtek. Az igazgatónő tanévzáró értékelése után átadta az arra érdemes diákoknak a jutalmakat. A Börzsönyi Borostyán Vadásztársaság díját ebben a tanévben Ferincz Márk 8. osztályos tanuló, a Földtulajdonosi Közösség által alapított díjat pedig Cseresznye Nikoletta 7. osztályos diákunk kapta. Végül az énekkarosok műsorát hallhattuk, majd a Hacacáré csoport kis akrobatái kápráztattak el bennünket.

2016-06-23 - Fenntarthatósági hét

2016.04.20.-án az egész iskola közösen ment papírgyűjtésre .Minden évben, áprilisban van néhány nap, amikor az iskolások elmehetnek a faluba és háztól-házra járva összegyűjthetik a papírt. Az összegyűjtött mennyiségtől függően az iskola pénztámogatást kaphat. Idén több mint 4 tonnát sikerült leadnia az iskolának. Ezen a napon kicsik és nagyok is talicskával szaladgáltak az utcákon. Az alsósok nagyon szeretik ezt a néhány napot, amikor, osztálytársaikkal, barátaikkal együtt sétálgathatnak a faluban. Felsőben ez már egyre kevésbé népszerű, de ettől függetlenül mindenki rászán erre legalább egy délutánt. Annak viszont mindenki örül, hogy a pénzt, amit mindezért kapunk a gyereknapra fordítják majd ebben az évben is.
Herodek Karolina

2016-04-18 - Költészet napja

2016-04-18 - DÖK nap 2016

Avagy Ismerjük meg Brazíliát
2016. 04. 01-jén bolondok napján minden a feje tetejére állt a Szokolya Cseh Péter Általános Iskolában.
A nyolcadikosok belekóstolhattak a tanítás rejtelmeibe, és én, mint nyolcadikos tanul, azt kell, hogy mondjam, nem könnyű dolog tanítani. Mi a társammal a hetedik osztályt kaptuk meg két óra erejéig, ami szerintem nagyon boldog két óra volt. Ezután bementünk a tanáriba és a többi kistanárnak is hasonló volt a véleménye, mindenkinek nagyon jól viselkedett az osztálya. Ezután kezdődött csak az igazi móka. Vetélkedőt tartottak az egész iskola részére. Brazília volt a téma. Különböző fantasztikus és izgalmas feladatokkal értékes nyereményekért folyt a küzdelem. Gumicukortól kezdve mindenféle finomságot lehetett nyerni. Nagyon jó nap volt.
A mi osztályunk el is vitte az első helyért járó díjat. Mindegyikünk tortával a pocakjában ment hazafele. :D

Szirota Márk - 8. osztály

2016-02-09 - Farsangi bál űzi el a telet

2016-02-09 - Karácsonyi műsor iskolánkban

2015-12-15 - Egészségnevelési hét

2015-10-20 - Zenei világnap megünneplése iskolánkban

2015-10-20 - Egy iskola erdei túrája

A faluban működő iskola részt vett egy egy hetes Erdei Iskolai programon. Az alsósok 2015.10.05-07-ig, a felsősök pedig 2015.10.07-09-ig voltak Királyréten.
Ezt az egyhetes programot az Iskola Alapítványának és a Szülői Munkaközösség tagjainak köszönhetjük. Nagyon sok jó és érdekes foglalkozás volt.
Első nap (ami nekünk felsősöknek a szerda volt) egy négy órás túrán vettünk részt, ahol megismerhettük Királyrét történetét és élővilágát. Az útvonal elég hosszú volt. A látogatóközponttól felmentünk a Várhegyre. Onnan a Fatornyos Fogadó mögött jöttünk le. Ezek után a Bajdázói-tóhoz mentünk. Itt mocsári teknősöket kerestünk, de sajnos nem találtunk. 6 órára értünk vissza a szálláshelyre. Vacsora után az 5-6.osztály elment esti túrára. A 7-8.osztály a szálláson maradt.
Második nap szintén bontásban voltunk. Amíg a 7-8.osztály egy kiállítást nézett meg, ami a Börzsönyről szólt, addig az 5-6.osztály odúkat és vizet vizsgált. Ebéd után pedig csere volt. Az 5-6.osztály is megnézte a kiállítást. A 7-8.osztály pedig vizet vizsgált. Este a 7-8.osztály ment éjszakai túrára A kirándulás fél 9-kor kezdődött. Tejesen sötétben tettük meg az 1 km-t az erdőben. Mindenkinek nagyon tetszett.
Harmadik nap, ami a záró nap volt, szintén bontásban voltunk. Reggeli után felmentünk az Erdei Iskola Látogatóközpontjába. Itt a két nap alatt szerezett tudásunk felhasználásával társasoztunk, majd a játék végeztével az osztálytársainkkal beszélgettünk ebédig. Ebéd után indultunk is a kisvonathoz, mart azzal jöttünk haza Szokolyára.
Nekem nagyon tetszett ez a három nap, amit ott tölthettem. Remélem ebből az iskola hagyományt tud teremteni.

Czapák Viktória 8.o.

2015-08-26 - Tanévnyitó ünnepség

2015-08-26 - Elballagtak diákjaink...

2015-04-26 - Fordított nap az iskolában...

Ismét fergeteges hangulatban zajlott iskolánkban a DÖK nap, azaz más néven a fordított nap. A nyolcadikos tanulók bravúrosan oldották meg a tanítási órákat, ahol ők maguk léptek tanáraik helyébe. Az első három óra után pedig vidám ügyességi és furfangos feladatok megoldásában mérhették össze erejüket mind az alsós mind a felsős tanulók. Tanulók és diákok egyaránt remekül szórakoztunk.

2015-03-23 - Hívogat az iskola...

Március 19-én a nagycsoportosok látogattak el az iskolánkba. Az 1. osztályosok körében ízelítőt kaptak az iskolai életből. Kati néni (aki leendő osztályfőnökként figyelemmel kíséri őket) és Tünde néni sok érdekes feladatot állított össze, amit egy játékos testneveléssel sikerült megkoronázni. Reméljük ősszel sok ismerős arcot köszönthetünk diákunkként.

2015-03-23 - Március 15. ünnepség

Az idei ünnepség a gyermekkórus fellépésével kezdődött a tornateremben, ahol a gyermekek a Himnuszt és a Milleniumi Ódát énekelték el Embey-Isztin Gabriella zongora kíséretével. Ezt követte az 5. osztályosok előadása amelyben Móra Ferenc: Kuckó király színpadi változatát adták elő, Barton Zsoltné és Laufer Tamás felkészítésével. A színdarab után egy tánckoreográfiát láthattunk amelyet Keszerice Kármen tanított be az ötödik osztálynak. Végül pedig gyermekek és tanáraik közösen énekelték el a szózatot ezzel zárva ünnepi megemlékezésünket.

2015-02-27 - Iskolánk felvételi körzete

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE
A 2015/2016. TANÉVBEN
SZOKOLYA
Köznevelési intézmény: Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola
Felvételi körzet: Szokolya község közigazgatási területe

2015-02-16 - Fergeteges hangulat a farsangi bálon...

2015-02-13 - A magyar kultúra napja

2015-02-12 - Meghívó iskolai farsangra

2014-12-07 - Mikulás

A Mikulás és kis csapata ( + Télanyó, Mikibaby, 2 rénszarvas, 2 krampusz, 1,5 kismanó) minket is meglátogatott.
Még hétfőn azt kérte az osztályoktól, hogy készítsenek vele egy csoportos selfie-t, de telefon használata nélkül. Az osztályok ezt a feladatot nagyon ügyesen, kreatívan oldották meg. A Mikulás minden iskolai dolgozót is megénekeltetett, cserébe a krampuszok szaloncukrot és puszikat osztogattak. Vidáman telt a délelőttünk... és még tanultunk is!!!

2014-11-20 - Egészségnevelési hét

2014-11-20 - TÖKjó nap 2014

Idén is megrendezésre került a TÖKjó nap ahol számos dekorációs és valódi tökből faragott alkotás készült a diákok és tanárok közös munkája során. A közös munka jó hangulatban telt amely során mindenki ráhangolódhatott kicsit a közelgő ünnepre.

2014-11-14 - Ünnepség október 23-a tiszteletére

2014. október 22-én a nyolcadikosok adtak műsort az '56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére az iskolások előtt. Este a községi ünnepségen ismét kinyitott az újságos, és a korabeli újságcikkek alapján ismét áttekintették az október 23-a és november 4-e közötti eseményeket.

2014-09-19 - Internetes verseny szuper díjakkal

Az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosításhoz kapcsolódóan indul egy program, melynek célja a figyelem felhívása a balesetek megelőzésére, a sportolásra és az egészséges életmódra, a környezetvédelemre, valamint az általános műveltség fontosságára.
A diákok egyénileg regisztrálhatnak a www.greeman.hu oldalon, de szülői beleegyezést is kérnek, amit emailben kell elküldeni.
A játék 8 héten keresztül tart, hetente új feladatokkal. Ha a feladatlapokat hiánytalanul kitölti a diák, sorsoláson vesz részt, ahol értékes díjak vannak.
1. Fődíj: 1 db 500.000 Ft értékű OTP ajándék vásárlókártya
2. 3 db OTP Travel utalvány darabonként 150.000 Ft értékben téli családi vakációhoz
3. 10 db Prestigio Tablet PC

Az iskolák között is verseny zajlik az alapján, hogy hány diákuk regisztrált a versenyre.
Minden egyéb kérdéssel forduljanak Leányvári Anikó tanárnőhöz.

2014-06-24 - Versenyeredmények 2014

Az eredmények részletes táblázatát megtalálja a dokumentumok menüpont alatt.

2014-06-24 - 5. osztályosok ajánlott olvasmányai

Az alább felsorolt regények elolvasása ajánlott, ha megismerkedsz a történetekkel és olvasmányodról naplót készítesz, jutalmat kaphatsz érte. Jó szórakozást, ne feledd a könyv jó barát!

Astrid Lindgren: Huharfalvi Emil (bármelyik kötete),Harisnyás Pippi kalandjai, Bruce Coville: Békát a békának, Jerry Spinelli: Dumdum az ász, Guillaume Prévost: Időkönyv - A faragott kő,Chris Riddell: Ottolina és a Sárga Macska, Andrew Fusek Peters: Védőháló nélkül Bálint Ágnes: A repülő dívány, Jeff Kinney: Egy ropi naplója, Mark Twain: Koldus és királyfi, Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók Fekete István: Tüskevár, Lutra, Bogáncs
Kötelező olvasmány az új tanévben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

2014-06-24 - 6. osztályosok ajánlott olvasmányai

A 6. osztályosok számára javasolt nyári ajánlott olvasmányok:
(Természetesen örülnék, ha mindegyiket elolvasnátok, de nem vagyok maximalista, a listán található művek közül szemezgess, válogass kedved szerint, remélem, jobb barátságba kerülsz a regényekkel. Jutalmad nem marad el, csak készíts belőle olvasmánynaplót.)

Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Daniel Defoe: Robinson
Lázár Ervin mondák (5db)
Görög mondák (5 db)
Tatay Sándor: Puskák és galambok
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Padisák Mihály: Éljen a száműzetés!
Andrew Fusok Peters: Nem mind gyémánt, ami fénylik (gyerek krimi)
R. Kipling: A dzsungel könyve
Móra Ferenc: Rab ember fiai
J. Verne: Két évi vakáció
Terri Farley: Musztánghold
P. L. Travers: A csudálatos Mary

Kötelező olvasmány az új tanévben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

2014-06-24 - 7. osztályosok számára ajánlott nyári olvasmányok...

A 7. osztályosok számára ajánlott nyári olvasmányok jegyzéke:

1. Berkes Péter: Az öreg bánya titka
2. Csukás István: Nyár a szigeten
3. Jules Verne: Kétévi vakáció
4. Jules Verne: A tizenötéves kapitány
5. Mikszáth Kálmán: A két koldusdiák
6. Mikszáth Kálmán: A jó palócok
7. Polly Shulman: Rajongás
8. Jacqueline Wilson: Komisz lányok
9. Jacqueline Wilson: Micsoda anya!
10. Gerald Durell: A halak jelleme
11. Gerald Durell: Állatkert a poggyászomban
12. Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták

Kötelező olvasmányok:

13. Jókai Mór: A kőszívű ember fiai
14. Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

Ezek a kötetek kölcsönözhetőek a
községi könyvtárból vagy elolvashatod a mek.hu honlapon.
Ha elolvastad őket, tapasztalataidat, véleménye-
det írd le olvasónaplóba. Ha megfelelő minősé-
gű munkát végzet, nem marad el a jutalmad.

2014-06-24 - Ajánlott olvasmányok a 8. osztály számára

A 8. osztályosok számára ajánlott nyári olvasmányok jegyzéke 2014:

(Természetesen nem kötelező valamennyit elolvasnod, de irodalmi látóköröd szélesítéséhez nagyban hozzájárulhatnak a felsorolt könyvek. Olvasmánynaplót kérek a regényekhez. Ha a könyvtárban nem találod meg a műveket, bátran keresd a neten a mek.hu honlapon.)

Móricz Zsigmond: Pipacsok a tengeren
Móricz Zsigmond: Árvácska
Móricz Zsigmond: Forró mezők (krimi!!!!!)
Szerb Antal: Pendragon-legenda (izgalmas könyv, Dan Brown hasonlóan ír)
Jostein Gaardner: A narancsos lány (norvég regény napjainkból)
Kertész Imre: Sorstalanság (Nobel-díjas regény)
Anna Frank naplója
Örkény István: Egypercesek
Örkény István: Tóték
W. Golding: A legyek ura

A tanév kötelező regényei:

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
Tamási Áron: Ábel a rengetegben
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem (novellafüzér)
Georg Orwell: Állatfarm


2014-05-26 - IV. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma  megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  által támogatott „A hagyományokkal rendelkező és az új általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók számára meghirdetett, országos, felmenő rendszerű tehetséggondozó tanulmányi és művészeti verseny”.
A 2013 őszén induló ének-zenei versenyre három fős csapatokkal lehetett jelentkezni, melyet 7-8. osztályos tanulókból kellett kialakítani. A csapat tagjai Englerth Viola 7. osztályos tanuló, Gyurcsik Ádám 8. osztályos tanuló és Lénárt Bálint 8. osztályos tanuló.
A verseny négy fordulóból állt, melynek első két fordulója levelező forduló, amely annyit jelentett, hogy megadott határidőre feladatlapokat töltöttünk ki és küldtünk vissza. Ezeken a fordulókon továbbjutva a régiós döntők következtek. Erre két feladattal kellett előre készülni, először a verseny logóját terveztük meg, melyet Filep Sándor akadémikus értékelt. Másodszor választhattunk megadott képzőművészeti alkotások közül és annak alapján felkészültünk egy bemutató előadásra, valamint az ahhoz kapcsolódó választott dalanyag előadására. A Közép-magyarországi régiós döntő 2014. április 24-én került megrendezésre Gödöllőn, ahol csapatunk a 2. helyezést érte el.
A verseny döntőjét 2014. május 14-én rendezték az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban, ami külön öröm volt számunkra, hiszen megtisztelő élmény egy kastély freskós termében olyan versenyen részt venni, ahol zenei örökségünk mellett, a történelmi hagyományaink és képzőművészeti mestereink alkotásait is megismerhettük. A verseny fővédnöke Miklósa Erika, Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas operaénekes volt, aki a zsűri elnöki szerepét töltötte be, és szívhez szóló szavakat, üzenetet adott át számunkra. Az országos döntőt a csapatunk 7. helyezéssel zárta, amely nagy örömmel és boldogsággal töltött el minket.

Boruzsné Bűdi Katinka
ének-zenetanár

2014-05-09 - Természetismeret-verseny

Ebben a félévben az 5. osztályosok között zajlott a természetismereti házi levelező verseny. Az összes fordulót 4 tanuló oldotta meg. Többen kezdték, de sajnos közben feladták. Helyezettek: 1. Cseresznye Nikoletta, 2. Mester Dorka, 3. Puskás Réka, 4. Bőgér Bence. Gratulálok minden résztvevőnek, a helyezetteknek külön is. Remélem sikerült kicsit jobban megbarátkozniuk a térképpel. :) Bné Leányvári Anikó

2014-05-05 - Májusfa az iskolában

2014-04-07 - Színjátszó találkozó

A Szalajka Közösségi Házban működő, az iskolánk tanulóiból szerveződött "Y Faktor" Színjátszó Társulat meghívást kapott Letkésre a Színjátszó találkozóra. Március 29-én e kis csapat lelkesedésének és vezetőjének, Burik Robinak köszönhetően elsöprő sikert aratott, melynek eredményeképpen produkciójukkal júniusban Esztergomban is bemutatkozhatnak.

2014-03-26 - Kenguru matematikaverseny

Március 20-án lezajlott a Kenguru matematikaverseny. 2-7. osztályosokig 32 tanuló vett részt, és oldotta meg a könnyebb vagy nehezebb feladatokat. A feladatlapok kiértékelése még folyik, de a megoldókulcs a www.zalamat.hu oldalon megtalálható.
A kenguru matematikaverseny 1980-ban indult el Ausztráliából (ezért kenguru :) )és hódított meg mára már 35 országot, ezért ez a matematikaverseny a világ legnépszerűbb matematikaversenye. Természetesen minden ország tanulói saját anyanyelvükön kapják meg a feladatokat.
A verseny célkitűzése: A matematika népszerűsítése és meghonosítása Európa több millió tanulójának körében. Reméljük sikerült.
Mindenkinek köszönöm a részvételt!
Jövőre ismét jön a KENGURU! Már lehet rá gyakorolni!
Bérczesné Leányvári Anikó - kengurufelelős

2014-02-24 - Orchidea-Pangea Matematikaverseny

"A matematika a kulcs és az ajtó a tudományokhoz" /Galileo Galilei/
Lezajlott az Orchidea-Pangea Matematikaverseny iskolai fordulója. A 3-8. osztályosoknak megrendezett versenyen 50 tanuló indult.
A verseny célja a matematika tantárgy megkedveltetése érdekes feladatokon keresztül. (http://www.orchideapangea.hu/)
Minden osztályból az első helyezett továbbjutott a Budapesten, március 28-án megrendezendő 2. fordulóba.

Helyezettek: 3. osztály - 1. Kovács Zoltán, 2. Laucsik Dominik, Lénárt Mátyás 3. Kardos Kincső,
4. osztály - 1. Dobó Réka, 2. Danka Levente, 3. Majer Regő,
5. osztály - 1. Drága Roland, 2. Puskás Réka, Cseresznye Nikoletta, 3. Thuróczy Márk,
6. osztály - 1. Ferincz Márk, 2. Herodek Karolina, Zahari Patrik, Gönczöl Vivien, 3. Szirota Márk,
7. osztály - 1. Ferincz Máté, 2. Cseresznye Bence, 3.Fitter Réka,
8. osztály - 1. Gyurcsik Ádám, 2. Nagy Anita, 3. Viski Nóra
Mindenkinek köszönjük a részvételt, a díjazottaknak külön is gratulálok!
Bérczesné Leányvári Anikó

2014-02-16 - Gyűjtünk,gyűjtünk...

Az első félévben 185 kg elemet, 195 darab mobiltelefont gyűjtöttünk. A dobozokat is elvitték, ami 220 kg volt, bár azt "csak" két hónap alatt hoztuk össze.
Mindenkinek nagyon köszönjük, aki részt vállalt belőle.
Emlékeztetőül: az elemekért és a mobiltelefonokért a gyerekek kuponokat kapnak, amit a www.pontvelem.hu oldalon ajándékokra válthatnak. Aki még nem kezdte el, bármikor beszállhat. A dobozokat (laposra taposott tejes, gyümölcsleves, kefíres...)reggelente várjuk az iskolában. Reméljük sikerül így a gyerekekben a szelektív gyűjtés fontosságát tudatosítani. Kérjük, segítsék a munkánkat! Köszönjük! Diákönkormányzat

2014-02-14 - Drogmegelőzési előadás

2014. február 12-én meglátogatta iskolánkat az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának néhány munkatársa. A Szalajka IKSZT-ben drogmegelőzési előadást tartottak a felsős diákoknak. Tájékoztatójukat érdekes, prezentációs vetítéssel fűszerezték. Bemutatták, milyen hatásokkal járnak a különböző veszélyes drogok, arról is szó esett, milyen büntetés jár a használóinak és a terjesztőinek. Szerintem ez az interaktív előadás a hasznára válik a felnőtteknek és a gyerekeknek is.Gyurcsik Ádám

2014-02-12 - Új kiállítás és tanösvény Királyréten

2014. január 29-én a Duna-Ipoly Nemzeti Park Királyréti Erdei Iskolája új kiállítással és egy tanösvény létrehozásával bővítette foglalkozás kínálatát. Az infrastrukturális fejlesztés az EU támogatásával a Magyarország - Szlovákia Határonátnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. A sajtótájékoztató után tartott megnyitó rendezvényen diákjaink is közreműködtek. Barton Zsoltné magyartanár és Szilágyi Orsolya zenetanár készítette fel őket. Lénárt Bálint klarinétozott, Gyurcsik Anna, Nagy Anita Nikolett és Szabó Luca erdőkről, tanösvényről szóló verseket mutattak be. Nagy tetszést váltott ki szereplésük. Több jelenlévő riporter is készített velük interjút. A kiállításon interaktív eszközöket próbáltak ki a gyerekek, majd bőséges vendéglátásban részesültek.

2014-02-11 - Bálint-napi szeretet doboz

Ezen a héten kikerült iskolánkban egy Valentin/Bálint-napi szeretetdoboz. Olyan, mint egy postaláda, amelybe bárki beledobhatja az üzenetét, amelyben kifejezi a másik iránti szeretetét. Lehet rajzolni, írni is. Fontos, hogy a címzett neve legyen rajta, a feladót titokban lehet tartani, ha valakinek így izgalmasabb.:) Pénteken a DÖK-ösök kikézbesítik az üzeneteket. Tiszteljétek meg a másikat azzal, hogy megfelelő külalakkal készítitek/írjátok meg az üzeneteteket.
Diákönkormányzat

2014-02-06 - A magyar kultúra napja iskolánkban

Január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából iskolánkban megrendezésre került egy izgalmas, játékos verseny.
Ezen a szerdai napon minden osztálynak csak 5 óra volt megtartva, mert már 13.00-tól elkezdődött a vetélkedő a Szalajka IKSZT házban. Miután mind a kilenc csapat megtalálta a helyét az asztaloknál, beszedték az előzetes feladatot, ami az volt, hogy készítsünk egy plakátot a témához. A zsűri mindegyiket pontozta. A zsűri tagjai Ági néni, Béla bácsi és Tamás bácsi voltak.
A versenyt Kati néni és Judit néni vezették. Sok feladata volt a csapatoknak. Mivel január 22-e a Himnusz keletkezésének a napja, így volt totó a versről, és az írójáról, Kölcsey Ferencről is. Szó esett Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor és még egy pár költő szép költeményeiről. Aztán internetes, énekes és versírási feladatokból is kivehették a csapattagok a részüket. Akadtak olyan gyerekek is, akik nem voltak csapattagok. Ők óriás társasjátékot készítettek, illetve puzzlekat raktak ki a könyvtárban. A délután zárásaként egy régi mesét láthattunk modern feldolgozásban a Színjátszókör tagjaitól. Majd a műsor után elárulták az első három helyezettet, és minden résztvevő kapott egy kis finomságot. A programok fél három körül értek véget.
Szerintem ez a verseny kellőképpen jó befejezése volt a napnak. Lehetett belőle tanulni és mind a feladatok, mind a műsor nagyon jó volt.

Fitter Réka

2014-01-31 - Suli Farsang

Eljött február 8-a. Az idén is megrendezésre került a farsangi mulatság, méghozzá a Tájházban. A tanárok már előző nap elmentek, hogy feldíszítsék a termeket. Gyönyörű lett. 15 órától gyülekeztünk, majd mikor mindenki készen állt, elkezdődött a rendezvény. Először igazgató néni beszélt, majd a bál hercege, Kovács Levente és hercegnője, Burik Panka bevonultak a közönség elé. Mondtak néhány szót az egybegyűlteknek, s a végén hivatalosan is megnyitották a bált. Ez után a 7. osztályosok tánca következett, címe: Függönykeringő, alias Hip-hop, melyet Keszericze Kármen néni tanított be. Egy hagyományos Kék Duna keringőt adtunk elő függönyből készített szoknyában, (a humor kedvéért), ezt egy vicces párbeszéd követte, s ennek lett az eredménye a Hip-hop. Utánunk vonultak fel egyenként vagy csoportosan a jelmezesek. Sok kreatív öltözéket láthattunk. Ettől a tanévtől kezdve a legötletesebb ruhát a rendezők egy külön díjjal, tortával jutalmazzák. Ezt Bíró Levente 1. osztályos nyerte Lego jelmezével. Ezek után következtek táncos produkciók, a 3. osztályosok, a hastáncosok, majd a diák színjátszó kör adta elő a farsanghoz illően a répa-mesét. Sokan várták már a tombolahúzást, s ezután kezdődhetett 10 óráig a buli. Az oldalteremben pedig - mint mindig - üzemelt a büfé, ahol a szülők által sütött finom süteményeket, Sisa László által felajánlott pizzát, szendvicseket, üdítőket egyéb édességeket árulták. Volt bőven trombita és konfetti. Bár kevesebben voltunk, mint tavaly, összességében szerintem fantasztikus este volt. Englerth Viola, 7. osztályos tanuló

2014-01-22 - Újabb sikeres rajzpályázat

Újabb sikerhez gratulálhatunk Kardos Kincsőnek és Szabó Rolandnak a "Szívünk Napjai" rendezvény rajzpályázatára készített alkotásukhoz. A két rajz a zsűri tetszését is elnyerte, így oklevéllel jutalmazta az alkotókat. A pályaművek az egészséges élet lehetséges módjait mutatta be. További sikereket és örömteli rajzokat kívánok:
Laufer Tamás

2014-01-16 - Természetismeret-verseny

Ebben a félévben a 6. osztályosok között zajlott a természetismereti házi levelező verseny. Az összes fordulót 5 tanuló oldotta meg. Többen kezdték, de sajnos közben feladták.
Helyezettek: 1. Tar Bendegúz, 2. Herodek Karolina, 3. Ferincz Márk, 4. Czapák Viktória, 5. Lózs Bence
Gratulálok minden résztvevőnek, a helyezetteknek külön is. Remélem sikerült kicsit jobban megbarátkozniuk a térképpel. :)
Bné Leányvári Anikó

0000-00-00 - Egészségnevelési hét programjai

November 18-22 között az egészségnevelési hét keretében számos érdekes program és izgalmas verseny tette színéssé az iskolai hétköznapokat. Az elért eredmények magukért beszélnek.

 

Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola © Minden jog fenntartva! 2014